Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 04. 2013. 18:53 >> 22:30

PREMIJER LIGA

Arsenal nastavlja sa pobjedama, renesansa Sanderlenda

Arsenal je minimalnim rezultatom 1:0, slavio u londonskom derbiju sa Fulamom i stigao nadomak plasmana u Ligu šampiona naredne sezone. Četa Arsena Vengera sada ima pet bodova prednosti u odnosu na Totenhem, ali i dvije utakmice više.

 Gostovanja na "Krejven kotidžu"su uvijek teška, ali je Vengerova četa ušla u formu u pravom trenutku. Meč je odlučen pet minuta prije odlaska na odmor.Teo Volkot je u centrirao, Loran Košelni je odlično povukao čuvara, a Per Mertezaker je sam sa nekoliko metara savladao Švarcera. „Tobdžijama“ je posao bio olakšan, jer je već u 12 minutu Fulam ostao sa igračem manje. Sidvel je oštro startovao na Artetu i zasluženo bio isključen, pa je Arsenal rutinski sačuvao prednost u drugom poluvremenu.

Paolo Di Kanio je preporodio Sanderlend. "Crne mačke" su ostvarile i drugu pobjedu u nizu, a na stadionu "Svetlosti" je savladan Everton 1:0.  Junak meča bio je Sesenjon, koji je pogodio na isteku prvog poluvremena.

Kvins Park Rendžers i Reding su digli ruke od borbe za opstanak. „Rendžeri“ su izgubili kod kuće od Stouka, koji je tako najavio izlazak iz krize. Zlatnu pobjedu gostima donijeli su Krauč i Volters iz penala. Reding je sa druge strane, poražen na gostovanju Noriču. Domaći su za dva minuta došli do velikih 2:0 ( strijelci Rajan i Elit Benet). Mekliri je smanjio, ali puleni Najdžela Etknsa nijesu imali snage za nešto više.

Rezultat i strijelci:

Fulam - Arsenal 0:1 (0:1)

(Mertezaker 43)

Norič - Reding 2:1 (0:0)

(R. Benet 50, E. Benet 52 - Mekliri 72)

KPR - Stouk 0:2 (0:1)

(Krauč 42, Volters 77p)

Sanderlend - Everton 1:0 (1:0)

(Sesenjon 45)

Svonsi - Sautempton 0:0 (0:0)

VBA - Njukasl 1:1 (0:1)

(Džons 64 - Gufran 9)

Vest Hem - Vigan 2:0 (1:0)

(Džarvis 21, Nolan 80)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније