Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

12. 04. 2024. 14:36 >> 15:06
Čitaj mi:

mundijal 2030.

Infantino: Mundijal 2030. biće neviđen, prisjetićemo se legendi

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije Đani Infantino kazao je da će Svjetsko prvenstvo u fudbalu biti posebno i nikad viđeno.

Na tom prvenstvu obilježiće se stogodišnjica prvog ikada održanog Mundijala u Urugvaju.

Prema njegovim riječima to takmičenje, koje će biti održano na tri kontinenta i u šest zemalja, biće iskorišćeno da se svijet prisjeti svih dosadašnjih svjetkih šampionata.

"Taj Mundijal će biti nešto specijalno i jedinstveno. Nešto što do sada nije viđeno. Biće to oda svim dosadašnjim šampionatima svijeta i takmičenje koje će ujediniti planetu", rekao je Infantino i dodao:

"Još prije nekoliko godina smo počeli da razmišljamo o tom takmičenju i odmah nam je postalo jasno da to neće biti obično Svjetsko prvenstvo. To je prilika da se prisjetimo svim dosadašnjih Mundijala, učesnika i pobjednika i to mora da bude nešto do sada neviđeno.

Prema planu FIFA najviše mečeva na SP 2030. godine biće odigrano u Maroku, Španiji i Portugalu, prvi meč na Prvenstvu će se igrati u Urugvaju, a Argentina i Paragvaj će prve mečeve u grupi odigrati na domaćem terenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније