Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

02. 03. 2024. 13:45 >> 13:45
Čitaj mi:

NIŠTA OD PLAVOG KARTONA

Infantino odbacio navode o promjeni fudbalskih pravila

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da u fudbalu neće biti uveden plavi karton.

Međunarodni bord fudbalskih asocija (IFAB) trebalo bi da razmotri proširena testiranja za plavi karton u nižim ligama, koji bi sudija pokazivao igračima zbog zlonamjernih prekršaja ili nepoštovanje igre ili protivnika, poslije kojih bi oni na 10 minuta izašli sa terena.

"Da budem jasan - crveni karton dajem ideji za plave kartone. Neće biti upotrebe plavih kartona na elitnom nivou. To je nepostojeća tema za nas i Fifa se potpuno protivi plavim kartonima", rekao je Infantino novinarima u Loh Lomondu u blizini Glazgova, gdje će biti održan sastanak čelnika svjetske kuće fudbala.

Protiv plavih kartona pobunili su se gotovo svi, od trenera i fudbalera do navijača.

Infantino je dodao da je Fifa zainteresovana da sasluša sve predloge, ali da želi da sačuva tradiciju, fudbal i njegovu suštinu.

Panel IFAB čine zvaničnici Fife i četiri britanske fudbalske federacije. Fifa ima četiri glasa, a savezi Engleske, Sjeverne Irske, Škotske i Velsa po jedan.

Za usvajanje predloga potrebno je šest glasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније