Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 04. 2024. 22:55 >> 23:13
1

VRIJEĐALI IGRAČE I NAVIJAČE DEČIĆA

Muke za Budućnost - moguće oduzimanje do devet bodova?!

Vatreni derbi 29. kola Meridianbet Prve CFL, koji je mogao da riješi pitanje prvaka, trajao je gotovo tri sata, a mogao bi da ima i "treće poluvrijeme".

Delegat Željko Džarić je na polovini 1. poluvremena tražio da se isprazni dio tribina gdje su najvatreniji navijači Budućnosti, koji su nekoliko puta prekidali meč ubacivanjem baklji i petardi na teren.

"Varvari" su uputili i nekoliko uvreda igračima i navijačima Dečić AdmiralBeta, koje su nazivali "Šiptari".

Utakmica je nastavljena poslije sat pauze, a završena je remijem (1:1), nakon kojeg je Dečić ostao lider sa 54 boda, tri više od Budućnosti, a pet od Sutjeske Meridianbet.

Duel na "DG areni" bi, međutim, mogao da ima i treće poluvrijeme, jer će Disciplinska komisija FSCG imati posla zbog prekida na stadionu u Donjoj Gorici.

Naime, Budućnost je ove godine već kažnjena zbog ponašanja navijača, i to baš zbog vrijeđanja igrača i pristalica Dečića. Tada je aktuelni šampion morao da plati 1.500 eura i igrao je tri utakmice kao domaćin pred praznim tribinama.

U članu 97, stav 4 Disciplinskog pravilnika FSCG piše da će "u slučaju ponovljenog prekršaja iz stava 2 klubu izreći disciplinska mjera: oduzimanje do 9 bodova, odnosno do 9 negativnih bodova, a kod počinjenog trećeg i svakog sljedećeg prekršaja vraćanje u niži rang takmičenja ili diskvalifikacija iz daljeg Kup takmičenja".

Po stavu 2 je Budućnost več dobila maksimalnu kaznu (tri meča bez prisustva publike). Jedina olakšavajuća okolnost za najveći crnogorski klub mogla bi da se nađe u stavu 5, jer piše da se "disciplinske mjere mogu ublažiti ili se ne izreći, ako su klub, igrači ili zvaničnici kluba dokazali da nijesu odgovorni ili da su odgovorni u samo manjoj mjeri za prekršaje".

Odluka da se derbi prekine zbog navijačkih ispada, koji nisu bili previše intenzivni, nije se dopala ni stručnom konsultantu u emisiji "Fudbal fest", Dejanu-Džaji Pekoviću.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније