Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

26. 03. 2024. 20:51 >> 21:10

LIGA NACIJA

Ispisana istorija u Tbilisiju, Gruzija ide na EURO

Fudbaleri Gruzije plasirali su se na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, što im je prvi plasman na neko veliko takmičenje u istoriji.

Gruzija je u Tbilisiju, u finalu baraža savladala selekciju Grčke poslije boljeg izvođenja penala rezultatom 4:2. Nakon 120 minuta  nije bilo golova. Gruzija će na Euru igrati u grupi F sa Portugalom, Turskom i Češkom.

Prvo poluvrijeme u Tbilisju nije bilo sadržajno. U drugom dijelu igre viđena je potpuno ista slika, s tim što nije bilo šansi i udaraca na gol, pa je ovaj duel otišao u produžetke.

Borba se rasplamsala u produžecima, razletio se Kvarackelija i bio opasan u nekoliko navrata, a onda su Grci umalo postigli pogodak u 102. minutu. Cimikas je izveo prekid sa lijeve strane, odlično je centrirao, Mavropanos je naskočio rivale i uzdrmao prečku, poslije udarca glavom.

Bilo je prilika i u drugom produžetku, Mikautadze je bio jako blizu u 119. minutu, ali nije uspio, pa se o putniku u Njemačku odlučivalo udarcima sa "kreča".

Gol odluke sa bijele tačke postigao je Kvilitaija za erupciju oduševljenja na stadionu u Tbilisiju.U preostale dvije utakmice baraža, poslije kojih će biti poznati svih 24 učesnika šampionata Evrope, sastaće se od 20.45 Ukrajina – Island i Vels – Poljska.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније