Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

M.V.

18. 03. 2024. 18:52 >> 22:28
1

SAOPŠTENJE

Fudbalska CG: Prosječni budžet FSCG tri do četiri puta viši nego što je saopštio Savićević

Fudbalska Crna Gora je objavila saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

"Bez namjere da se polemiše sa stavovima koje je iznio Savićević u prošloj emisiji "Fudbal fest", javni servis ima zakonsku obavezu da tačno i istinito informiše javnost.

Večeras moramo o izjavi da FSCG raspolaže sa “par miliona, mozda 3 miliona godisnje”.

Činjenica je da je najniži budžet FSCG u poslednjih 10 godina bio gotovo 5,5 miliona 2014. godine, dok je 2019. bio veći od 11,5 miliona.

Prosječni budžet FSCG u poslednjih 10 godina je bio oko 8,5 miliona, ili 3 do 4 puta više nego što je saopštio Savićević.

Informacije o finansijama FSCG koje iznio, ne korespondiraju sa finansijskim iskazima koji su predati Poreskoj upravi kao ni sa stavom da Genije sve zna. Ili ne zna ili svjesno iznosi neistine.

Kada je riječ o podršci koju ima, jasno je da je ima fudbaler Genije ali ne i Dejan Savićević dugogodišnji predsjednik FSCG (poslednje tri godine nezakoniti). On je pravi primjer da izvanredan fudbaler ne podrazumijeva da je izvanredan trener niti rukovodilac.

Pamtimo kada je bio selektor Jugoslavije. Pamte ga i Azerbejdžanci jer je bio selektor reprezentacije nad kojom je Azerbejdžan pobijedio prvi put u svojoj istoriji.

Kao rukovodilac i poznavalac svih segmenata fudbala ostavlja neizbrisiv trag. Svi parametri i UEFA statistika govore da nam je liga najgora u Evropi, jedina smo država iz koje se nijedan klub nije plasirao u grupnu fazu takmičenja, nijedna reprezentativna selekcija ni blizu velikog takmičenja (osim sa Kranjčarem jednoglasno smijenjenim pred baraž).

Infrastruktura najgora u regionu.

Fudbal se u regionu razvija u istim okolnostima kao kod nas i imaju iste izazove, ali očigledno imaju saveze u kojima ne upravlja samo jedan čovjek (ekspert za trenersku profesiju, sudijsku, menadžersku i mnoge druge)." navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније