Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

18. 03. 2024. 15:29 >> 15:33

FINANSIJSKA PRAVILA

Notingem Forestu oduzeta četiri boda

Fudbalskom klubu Notingem Forestu oduzeta su četiri boda.

Razlog je kršenje pravila Premijer lige u vezi sa profitabilnošću i održivosti kluba.

Oduzimanjem bodova, "šumari" su trenutno u zoni ispadanja, dok je sada Luton prvi iznad crte.

Klub je priznao prekršaj, ali se branio prodajom Brenana Džonsona u Totenhem. Klub je prošlog ljeta dobio ponudu od 30 miliona funti, ali su čekali da dobiju više prije nego što je napadač otišao u Sparse u septembru za 47,5 miliona.

Premijerligaški klubovi smiju da imaju gubitke od 105 miliona funti kroz tri godine, ali je Forestova granica na 61 milion zbog toga što su jednu sezonu proveli u Čempionšipu.

To su iskoristili kao još jedan argument, rekavši da je neophodno da klub troši kako bi bio konkurentan. Forest je od ulaska u elitu potrošio 250 miliona funti na 42 igrača.

Očekuje se da Premijer liga izda saopštenje tokom dana, a iz Notingema će najvjerovatnije uslijediti žalba.

Nedavno je Evertonu ublažena kazna nakon gubitka od 124 miliona funti – skoro 20 više od dozvoljenog.

"Karamelama" je u novembru prošle godine oduzeto 10 bodova, što je bio presedan u istoriji Premijer lige. Ta kazna je ublažena i na kraju je iznosila šest bodova, nakon što je klub uložio žalbu sudskom vijeću Premijer lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније