Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

27. 12. 2023. 10:46 >> 10:46
Čitaj mi:

PREMIJER LIGA

Britanska policija istražuje navodne uvrede na rasnoj osnovi upućene fudbaleru Lutona

Britanska policija istražuje navodne uvrede na rasnoj osnovi upućene fudbaleru Lutona Karltonu Morisu u utakmici protiv Šefild junajteda u Premijer ligi.

Moris je u utakmici u utorak ušao na teren sa klupe i doprinio pobjedi Lutona 3:2.

Kako je prenio BBC, policija Južnog Jorkšira razgovarala je sa Morisom u vezi navoda o uvredama na rasnoj osnovi, dok je Šefild junajted saopštio da neće tolerisati rasizam i da pomaže policiji u istrazi.

"Bilo je navodnog rasističkog komentara. Policija se time bavi. Razgovarali smo sa Karltonom i saznali šta on misli o tome, tako da je sada sve na policiji. On je dobro, tada je bio prilično ljut, ali čini se da je sada dobro", rekao je trener Lutona Rob Edvards.

Moris je prvo prijavio situaciju sudiji Semu Alisonu, koji je postao prvi tamnoputi sudija koji je sudio utakmicu u Premijer ligi poslije 15 godina, kao i četvrtom sudiji pored terena.

Fudbaler je rekao da je Premijer liga odlično sarađivala i da je objasnila protokole.

"Čuo sam nešto iz publike koja je sjedjela u prvom redu (sekcija navijača Šefild junajteda) i znao sam da je najbolje da odmah prijavim i pustim ih da se oni time bave", rekao je 28-godišnji napadač.

On je odigrao važnu ulogu kod dva autogola Šefild junajteda koje su postigli Džek Robinson i Anis Ben Slimane, pa je Luton poslije preokreta ostvario četvrtu pobjedu u ligi poslije koje je 18. na tabeli sa bodom manje od Evertona, koji je prvi iznad zone ispadanja.

Šedild junajted je posljednji na tabeli sa devet bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније