Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

11. 12. 2023. 11:46 >> 11:46

PREMIJER LIGA

Everton igra fenomenalno nakon kazne: Brentvejt "dragulj" u Dajčovoj odbrani

Iako i dalje čekaju rasplet oko žalbe, na po mnogima nefer i nepravednoj kazni, fudbaleri Evertona su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke i na terenu pokažu da su materijal za Premijer ligu.

Zbog jednog slučaja nepoštovanja finansijskog fer pleja, Premijer liga je Evertonu oduzela čak deset bodova, što je najstrožija kazna od kad postoji ovakav format lige.

I dok se mnogi pozivaju na čak 115 slučajeva Mančester sitija, na koje liga i dalje nije donijela ni jedno rješenje, i dok su u klubu sa Gudisona podnijeli tužbu na takvu dozvolu, Šon Dajč i momci su odlučili da uzmu stvari u svoje ruke i na terenu pokažu koliko vrijede.

I zaista u tri utakmice tri savršena scenarija, u nimalo lakom rasporedu.

Prvo je dobijen Notingem Forest na gostovanju sa 0:1, pa je na Gudisonu pao moćni Njukasl sa 3:0, da bi u zadnjem kolu bili bolji i od Čelsija sa 2:0.

Dakle tri pobjede, bez primljenog gola (Dajč prvi favorit za nagradu "Najbolji mendažer decembra"), i "karamelice" su već van zone ipsadanja.

Ako im prihvate žalbu pa im vrate bodove, bili bi na 10. poziciji, samo četiri boda manje od šestoplasiranog Mančester junajteda, a sa četiri boda više od jednog Čelsija.

I dok tim iz plavog dijela Liverpula prkosi nepravi u PL, jedan momak se posebno istakao u Dajčovoj formaciji.

Riječ je o supertalentovanom štoperu Džaredu Brantvejtu, koji igra na nevjerovatnom nivou.

Samo u ova tri decembarska meča 21-godišnji fudbaler je ušao u 24 duela i čak 2 puta izašao kao pobjednik.

Statistika koje se ne bi postidjeli ni mnogo iskusniji defanzivci.

Everton do kraja kalendarske godine igra sa Barnlijem, Fulamom, Totenhemom, Mančester Sitijem i Vulverhemptonom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније