Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

24. 11. 2023. 11:35 >> 11:35

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Rodrigo vrijeđan na rasnoj osnovi nakon rasprave sa Mesijem

Brazilski fudbaler Rodrigo rekao je da su ga vrijeđali na rasnoj osnovi na društvenim mrežama poslije rasprave na terenu sa Argentincem Lionelom Mesijem u utakmici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Argentina je u srijedu u Rio de Žaneiru pobjedila Brazil sa 1:0, a početak utakmice bio je odložen pola sata zbog nereda navijača i intervencije policije. Rodrigo i Mesi su na terenu imali žučnu raspravu, a brazilski fudbaler rekao je da je na društvenim mrežama dobio poruke sa emotikonima majmuna i banana.

"Moje društvene mreže bile su preplavljene uvredama. Ako ne radimo ono što oni žele, ako se ne ponašamo onako kako oni misle da bi trebalo, ako nosimo nešto što ih nervira, ako ne pognemo glave kada nas napadaju, ako zauzimamo mjesta onima koji misle da su samo njihova, rasisti će pokazati njihovo kriminalno ponašanje", naveo je Rodrigo na Instagramu, prenio je BBC.

"Rasisti su uvijek na dužnosti. Ali nemaju sreće. Nećemo prestati", dodao je Rodrigo.

Mesi se raspravljao sa Rodrigom i kapitenom Brazila Markinjosom prije nego što je nekolicina argentinskih igrača pokušala da smiri situaciju kada su počeli neredi na Marakani.

Poslije pola sata odlaganja, utakmica je počela, a Brazil je pretrpio prvi poraz u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo na domaćem terenu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније