Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

04. 09. 2023. 17:21 >> 17:21

NOVI SELEKTOR ITALIJE

Bufon: Spaleti je pravi čovjek za posao

Tim menadžer fudbalske reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon izjavio je danas da je Lućano Spaleti "pravi čovjek" za mjesto selektora tog nacionalnog tima.

"Imam osjećaj da je Italija pronašla pravog čovjeka za posao u pravo vrijeme", rekao je Bufon na svojoj prvoj konferenciji za novinare u novoj ulozi.

"Imao sam priliku da prethodnih dana provedem vrijeme sa trenerom i njegovim stručnim štabom, čuo sam da su razgovarali o emocijama i vrijednostima za koje vjerujem da su neophodne za postizanje našeg cilja", dodao je Bufon koji je početkom avgusta u 45. godini završio profesionalnu karijeru.

Bivši trener Napolija Lućano Spaleti, koji je naslijedio Roberta Manćinija, prvi put će predvoditi Italiju protiv Sjeverne Makedonije 9. septembra i protiv Ukrajine tri dana kasnije, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

O iznenadnoj ostavci Manćinija, koji je u međuvremenu postao selektor Saudijske Arabije, Bufon je priznao da je to bila "neočekivana odluka".

"Italijanski savez je reagovao brzo i efikasno, to je ono što je važno onima kojima je reprezentacija bitna", naveo je Bufon.

Bufon, rekorder po broju odigranih utakmica u reprezentaciji Italije (176 mečeva), naslijedio je na mjestu šefa delegacije Đanluku Vijalija koji je preminuo u januaru 2023.

"Nikada neću biti na njegovom nivou. Samo želim da budem ono što sam oduvek bio, zbog čega su me ljudi cijenili", rekao je šampion svijeta iz 2006. i vicešampion Evrope iz 2012. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније