Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

05. 08. 2023. 15:48 >> 19:54

NAKON KRAJA IGRAČKE KARIJERE

Bufon ostaje u fudbalu: Legendarni golman blizu dogovora sa Fudbalskim savezom Italije

Tek nekoliko dana nakon što je i zvanično najavio kraj svoje bogate fudbalske karijere, Đanluiđi Bufon bi mogao da se vrati brzo fudbalu.

Kako prenose italijanski mediji, on je već u poodmaklim pregovorima sa Fudbalskim savezom Italije oko preuzimanja neke od uloga u sportskom menadžment timu saveza i reprezentacije.

Ostaje još navodno da se iskristališe precizna uloga Bufona, a on je i krenuo na napredni kurs engleskog jezika.

Već od septembra bi mogao da se javi na novo radno mjesto, kada Italiju očekuju utakmice kvalifikacija za EURO 2024. godine protiv Sjeverne Makedonije i Ukrajine.

Bufon je nedavno završio svoju 28 godina dugu karijeru u kojoj je postao rekorder po broju nastupa za italijanski nacionalni tim - čak 176 puta je branio gol "Azura".

Kruna karijere mu je svakako 2006. godina kada je osvojio Mundijal u Njemačkoj.

Igračku karijeru je počeo u Parmi za koji je od 1995. godine branio 220 puta, prije nego što je potpisao za Juvnetus (tada najveći transfer u istoriji fudbala za nekog golmana).

U Torinu je igrao 17 godina, osvojio je devet titula, a ostao je vjeran "Staroj dami" čak i kada je izbačena u Seriju B nakon afere "Kalćopoli".

Igrao je i jednu godinu u PSŽ-u, kada je prešao u Ligu 1 2018. godine, ali se brzo vratio u Juventus, gdje je nakon dvije godine odlučio za povratak u ekipi gdje je sve počelo - Parmi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније