Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

05. 08. 2023. 19:40 >> 19:40

LEGENDARNI GOLMAN

Bufon imenovan za šefa delegacije reprezentacije Italije

Čuveni fudbalski golman Đanluiđi Bufon, koji je prije tri dana završio karijeru, imenovan je danas za šefa delegacije reprezentacije Italije.

"Ovo je veliki dan za reprezentaciju pošto se Điđi vraća kući. Bufon je ikona našeg fudbala i posebna osoba", naveo je u saopštenju predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Bufon, koji je sa 176 utakmica rekorder po broju utakmica za reprezentaciju Italije, na mjestu šefa delegacije zamijenio je Đanluku Vijalija koji je umro u januaru poslije duže bolesti.

Bufon je prije tri dana odlučio da završi karijeru i godinu dana ranije raskinuo je ugovor sa Parmom.

Sa reprezentacijom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine i bio je evropski vicešampion 2012. godine.

"Igranje za reprezentaciju je uvijek bio dio mog života. Staviću se na raspolaganje selektoru Robertu Mančiniju i grupi", rekao je 45-godišnji Bufon.

Tokom karijere osvojio je brojne trofeje igrajući za Parmu, Juventus i Pari Sen Žermen. Smatra se jednim od najboljih golmana u istoriji fudbala i jedan je od rijetkih koji je odigrao više od 1.100 profesionalnih utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније