Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. [ Beta ]

18. 10. 2021. 17:28 >> 17:29

POGIBIJA ARGENTINSKOG FUDBALERA

Čovjek koji je organizovao let Emilijana Sale priznao dio krivice

Čovjek koji je osumnjičen da je organizovao let u kojem je poginuo argentinski fudbaler Emilijano Sala 2019. godine izjasnio se krivim za dio optužbi pred sudom u Kardifu, prenio je danas Bi-Bi-Si.

Dejvid Henderson je priznao da je pokušao da pusti na let putnika bez validne dozvole ili odobrenja, ali je negirao odvojenu optužbu da je doveo u opasnost bezbjednost letjelice.

Avion u kojem su bili 28-gododišnji Sala i pilot Dejvid Ibotson (59) srušio se u Lamanšu u januaru 2019. godine. Tijelo Sale pronađeno je narednog mjeseca, ali ne i tijelo pilota.

Hendersonu (67) iz Istočnog Rajdinga u Jorkširu sada će se suditi po posebnoj optužnici koju je podigla Uprava za civilno vazduhoplovstvo. Navodno je, kako piše BBC, Henderson organizovao let sa Salom i 59-godišnjim Ibotsonom. Uprava ga optužuje da je doveo u opasnost letjelicu i radio komecijalno bez dozvole.

Na ročištu u oktobru 2020. godine rečeno je da je Ibotsonu dozvola za komercijalno upravljanje avionom istekla u novembru 2018. godine.

Odjeljenje za istrage vazdušnjih nesreća izvijestilo je početkom godine pilot izgubio kontrolu nad letjelicom tokom manevra izvedenog prevelikom brzinom. Istražitelji takođe vjeruju da je pilot "vjerovatno" bio opijen ugljen-monoksidom iz izduvnog sistema motora.

Očekuje se da će suđenje Hendersonu trajati deset dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније