Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 07. 2018. 23:12 >> 22:58

ČLANOVI PUSI RAJOTA

Zbog prekida finala SP 15 dana zatvora

Članovi ruskog pank benda "Pusi rajot" (Pussy Riot) osuđeni su danas na 15 dana zatvora zbog kratkog prekida finalne utakmice nedavno održanog Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Veronika Nikulšina, Olga Kuračeva, Olga Pahtusova i Pjotr Versilov dobili su 15 dana zatvora zbog "kršenja prava gledalaca" i nelegalnog nošenja policijskih simbola, kada su 15. jula upadom na teren nakratko prekinuli finalnu utakmicu Mundijala.

Prekid se dogodio u 53. minutu utakmice Francuska-Hrvatska, koju su na moskovskom stadionu pratili predsjednici Rusije Vladimir Putin, Francuske Emanuel Makron i Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Utakmica je uživo prenošena širom svijeta.

"Pusi rajot" je na društvenim mrežama tada pozvao na ograničavanje policijskih ovlašćenja i na druge reforme u Rusiji. Grupa se godinama suprotstavlja Putinu, a njene članice su provele nekoliko godina u zatvoru zbog organizovanja različitih protesta.

Ta grupa je izazvala medijsku pažnju 2012. godine pošto je izvela pank molitvu od 30 sekundi u crkvi Hrista spasitelja u Moskvi, tražeći od "Svete Bogorodice da otjera Putina s vlasti".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније