Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

B.Višnjić

24. 02. 2017. 09:01 >> 09:02

REAKCIJE NA OTKAZ

Neoprostivo, neobjašnjivo, tužno...

Trener Rome, Lućano Spaleti kazao je da je tužan nakon što je njegov zemljak Klaudio Ranijeri dobio otkaz u Lesteru. Odluka kluba naljutila je brojne fudbalske radnike širom svijeta.

 

Samo devet mjeseci otkad je osvojio titulu u Premier ligi, Ranijeri je dobio otkaz zbog straha vlasnika da Lester ne ispadne u Čempionšip.

Ranijeri, uprkos malim šansama, prošle godine uzeo prvu titulu u istoriji Lestera, ispred velikana engleskog fudbala.

To ipak nije bilo dovoljno da ga spasi otkaza. Lester ima bod više od timova “ispod crte” uoči gostovanja Liverpulu u ponedjeljak. Šampion Engleske i dalje ima šanse da se plasira u četvrtfinale LŠ, nakon što su u gostima izgubili od Sevilje 2:1.

Poput mnogih istaknutih fudbalskih radnika, Spaleti je podržao Ranijerija, pozvavši ga da posjeti Romu.

“Ranijeri nije dobio potrebnu zahvalnost. On je čovjek koji je napravio tim I hemiju koja je dovela do uspjeha”, kazao je Spaleti nakon poraza Rome od Viljareala u Ligi Evrope.

On je dodao da su u klubu morali da budu spremni na borbu za opstanak, nakon prošlogodišnje sezone.

“Između titule i ispadanja nejednak je odnos. Klub ne treba nikoga da krivi, već da svi preuzmu odgovornost. U fudbalu međutim stvari funkcionišu drugačije. I ja sam to osjetio. Žao mi je Ranijerija. Imajući u vidu da živi u našem gradu, ukoliko želi da nas posjeti, pozivamo Ranijerija da nam prenese njegovo bogato znanje i iskustvo”, zaključio je Spaleti.

Zanimljivo, Ranijerija su podržali i oni koji u prošlosti nijesu imali idealan odnos s njim.

Tako je menadžer Junajteda, Žoze Murinjo na Instagramu okačio sliku s Ranijerijem uz poruku podrške.

“Menadžer godine u Engleskoj, FIFA menadžer godine. To je novi fudbal Kladuio. Nastavi da se smiješ ‘amiko’. Niko ne može da izbriše istoriju koju si ispisao”, napisao je Murinjo.

 

Ranijerija je podržao i jedan od najboljih napadača u istoriji engleskog fudbala, Geri Lineker, koji je bio skeptičan kada je Lester zaposlio Ranijerija.

“Nakon svega što je uradio za klub, otpustiti sada Ranijerije je neoprostivo, pogrešno i vrlo tužno”, napisao je Lineker na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније