Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

12. 06. 2023. 17:22 >> 17:22

SERIJA B

Gospodski potez Ranijerija: Prekinuo prozivke na račun fudbalera Barija

Fudbaleri Kaljarija savladali su sinoć ekipu Barija u gostima golom Leonarda Pavoletija u 94. minutu i uz remi (1:1) iz prve utakmice uspjeli da se vrate u Seriju A.

Jedan od najzalužnijih za povratak u najjači rang italijanskog fudbala poslije samo godinu dana svakako je i trener kluba sa Sardinije Klaudijo Ranijeri, koji je klub preuzeo krajem decembra, kada se ekipa nalazila na 14. mjestu Serije B.

Povratak u elitu obradovao je i navijače Kaljarija koji su se u velikom slavlju zanijeli, pa su tako u jednom trenutku počeli da pjevaju "Serija B, Serija B", aludirajući na neuspjeh fudbalera Barija koji će i naredne sezone igrati u ovom takmičenju.

Međutim, to se nije svidjelo Ranijeriju, koji je odmah prišao navijačima i gstikulirao da prestanu sa skandiranjem.

A emocije nakon promocije u Seriju A nije krio ni sam Ranijeri, pa je tako nakon meča u suzama dočekao uspjeh svog tima.

Ovaj 71-godišnji stručnjak ostao je upamćen i kog starijih navijača Kaljarija.

Italijan je davne 1988. godine preuzeo ekipu kada se nalazica u Seriji C, a za samo dvije godine vratio je u elitno društvo kroz dvije uzastopne promocije.

Ipak, najveći uspjeh u karijeri Ranijeri je napravio sa Lesterom kada je u sezoni 2015/16 osvojio Premijer ligu.

Pored Kaljarija, promociju u Seriju A direktno su obezbijedili Frozinone i Đenova, dok će u suprotnom smjeru Sampdorija, Kremoneze i Specija.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније