Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 04. 2013. 20:36 >> 20:36

POSLJEDNJA OBAVEZA

Del Boske: Nakon Mundijala, idem u penziju

Selektor Španije Visente del Boske objavio je da će završiti trenersku karijeru poslije Mundijala u Brazilu 2014. godine

 

Fudbalski savez Španije je htio da produži ugovor sa 62-godišnjim stručnjakom, ali jon odlučio da se povuče sa pozicije selektora.

"Moja posljednja obaveza kao selektora Španije biće Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ipak, možda ostanem na drugoj funkciji u Fudbalskom savezu Španije, kao na primjer ambasadorskoj, da putujem po svijetu u njihovo ime“, rekao je del Boske.

Bivši trener Reala je istakao da reprezentacija ne liči na Barselonu, kako mnogi tvrde.

"Reprezentacija ima identitet, i to nije identitet Barselone, već je izbalansiran između njih i fudbalera Real Madrida, kao i nekih igrača koji igraju van Primere, poput Premijer lige“, dodao je on.

Del Boske, koji je sa Španijom objedinio titule svjetskog i evropskog šampiona, vjeruje da će Njemci na Svjetskom prvenstvu biti najveći konkurenti „furiji“.

"Njemci su naučili da igraju na posjed lopte, a to se vidi kroz igre Bajerna i Borusije, i čini ih jednim od favorita u Brazilu“, rekao je španski selektor.

Del Boske je vodi reprezentaciju Španije od jula 2008. godine, a „furija“ je pod njegovim vođstvom ostvarila 58 pobjeda, uz po šest remija i poraza i gol razliku 172:46.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније