Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ B92, objavila B.B. ]

20. 09. 2018. 09:42 >> 09:25
1

BEZ PRETJERIVANJA

Više od šake badema dnevno može biti štetno

Mnoge studije pokazale su da šaka badema na dan pomaže u snižavanju holesterola, štiti srce i vene, pomaže kod pamćenja, ali ne bi trebalo pretjerivati s količinom ovih zdravih "grickalica", jer veća količina može da uzrokuje zdravstvene probleme.

Šaka orašastih plodova na dan je ono što bi svakako trebalo uvrstiti u našu svakodnevnu ishranu. Te male "bombice" osiguraće nam vrijedne hranljive sastojke i dati nam osećaj sitosti.

Bademi, na primer, pomažu u sprečavanju apsorpcije masti u organizmu, obiluju vitaminom E, magnezijumom i antioksidansima, ali i vlaknima.

Mnoge studije pokazale su da šaka badema na dan pomaže u snižavanju holesterola, pomaže kod pamćenja.

Redovna konzumacija badema poboljšaće i varenje, a vitamin E, koji sadrži, utiče da imate lijepu i zdravu kožu.

Preporučene dnevne doze badema su jedna šaka, odnosno oko 30-ak grama. Ako konzumirate previše, to će uzrokovati nadutost, gasove, ali može, u nekim slučajevima, izazvati i proliv, piše "Večernji list".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније