Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

28. 05. 2013. 13:06 >> 13:06

ISTRAŽIVANJE

Evolucijom protiv menopauze

Naučnici istražuju ranu menopauzu i pokušavaju da pronađu specifičan gen koji je uzrokuje. To bi moglo da dovede do genske terapije za sve žene.

 

Naučnica i pisac Arati Prasad tvrdi da nijedna životinja nije pogođena procesom tokom kog ženka prestaje da ovulira, što je zauzvrat čini neplodnom, prenosi "Dejli mejl".

Ona smatra da ne postoje dobre strane menopauze i da žene ne bi trebalo da prolaze kroz nju i da je menopauza abnormalan proces.

Žene danas postaju izuzetno zdrave i u svojim kasnijim godinama i u stanju su da imaju djecu i do svoje pedesete.

Menopauza se može prevazići i riješiti evolucijom, smatra Aratijeva.

Ona objašnjava da naučnici istražuju ranu menopauzu i pokušavaju da pronađu specifičan gen koji je uzrokuje.

To bi moglo da dovede do genske terapije za sve žene.

„Naučnici koji rade na tome, vjeruju da ćemo uskoro moći da riješimo problem menopauze ili tehnološkim ili naučnim putem. U pitanju je veliki rizik po zdravlje žena i nepremostiva prepreka za dalju reprodukciju za skoro polovinu ženske populacije“, tvrdi Aratijeva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније