Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M. [ N1, Index.hr. ]

13. 03. 2024. 22:34 >> 22:41
Čitaj mi:

ZA LJUBITELJE ŽIVOTINJA

Šest rasa pasa koje se najviše linjaju

Ako volite pse, ali niste ljubitelj pseće dlake, postoje određene rase koje bi trebalo da izbjegavate.

Iako se svi psi linjaju i treba ih češljati bez obzira da li imaju dugu ili kratku dlaku, poznato je da se neke rase linjaju tokom cijele godine, zbog čega nisu idealne za vlasnike koji nemaju dovoljno vremena za svakodnevnu brigu o krznu svog psa, a ni za brigu o čistoći sopstvenog doma.

Rase pasa koje se najviše linjaju, prema stručnjacima portala PetMD su sljedeće:

Labrador

Labradori su jedna od rasa koje imaju dvostruki sloj krzna, zbog čega mogu da izdrže nepovoljne vremenske uslove.

Međutim, to znači da se linjaju tokom cele godine. Kao i većina pasa, oni najviše linjaju u proljeće i jesen da bi se pripremili za novu sezonu.

Akita

Poput labradora, Akite linjaju tokom cijele godine, a najviše se linjaju tokom prelaska iz proljeća u ljeto i iz jeseni u zimu. Akite su veći psi, što nekim vlasnicima otežava brigu o njihovom krznu.

Dalmatinac

Iako imaju kratko i gusto krzno, Dalmatinci se linjaju tokom cijele godine. Ako vam je stalo do čistoće vašeg doma i nemate vremena za svakodnevno usisavanje, ovo možda nije idealna rasa za vas.

Čau čau

Ako razmišljate o kupovini rase čau čau, budite spremni za svakodnevno četkanje, posebno tokom sezone linjanja. Ovi psi imaju gusto i dugo krzno, a tokom sezone linjanja opadne im tri do četiri puta više dlake nego obično.

Njemački ovčar

Njemački ovčari takođe imaju duplo krzno, što znači da linjaju tokom cijele godine. Ali za razliku od čau čaua, koji zahtijevaju četkanje gotovo svakog dana, njemački ovčari treba da se češljaju tri do četiri puta nedjeljno.

Sibirski haski

Posljednji na listi su sibirski haskiji, koji se najbolje snalaze u hladnijim klimama. Da bi preživjeli nepovoljne uslove, haskiji imaju gustu poddlaku koja se svakodnevno linja. Najviše se linjaju tokom prelaznih perioda, ali to zavisi i od klime u kojoj se nalaze, prenosi Index.hr.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније