Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

М.М.Љ. [ N1 ]

20. 11. 2023. 22:53 >> 22:55

NAJČISTIJI GRAD

Pravila u Singapuru: Kazna 450 eura ako ne pustite vodu u toaletu

U Singapuru postoji dosta čudnih i bizarnih pravila.

Zbog svog strateškog položaja, Singapur se naziva Gibraltar Azije, a na malajskom jeziku „Singapura“ znači „lavlji grad“.

Postoji dosta čudnih i bizarnih pravila u zemlji ogromnog bogatstva, a neka od njih možete naučiti u kratkoj prezentaciji u ovih 11 zanimljivih činjenica o jedinstvenom Singapuru.

1. U Singapuru je osnovana Svjetska toaletna organizacija (da, postoji). I da, s obzirom da su Singapurci veoma oprezni u pogledu čistoće, ako ne pustite vodu nakon što izađete iz toaleta, možete biti kažnjeni sa 500 dolara (468 evra), prenosi punkufer.hr.

2. Singapurci mogu glasati na britanskim izborima. Da, zemlja je članica Komonvelta i zbog toga njeni građani ostvaruju to pravo.

3. Zemlja obuhvata ukupno 63 ostrva, a mnogima od njih ne bismo preporučili šetnju jer su nenaseljena ili služe kao vojne i industrijske zone.

4. Piće usred neba ovdje je skoro moguće jer se na vrhu nebodera od 282 metra nalazi bar, što ga čini jednim od najviših barova na vrhu zgrade na svijetu.

5. Singapur je samo jedna od tri zemlje koja nema glavni grad. Druge dvije su Monako i Vatikan.

6. U zemlji postoje četiri zvanična jezika: engleski, mandarinski, tamilski i malajski.

7. Singapur prevodimo kao grad lavova na sanskritu. Zanimljivo je, međutim, da lavova ovdje uopšte nema.

8. Na univerzitetu u Singapuru, mnogi su klicali kada je mašina za koka-kolu počela da dijeli besplatne konzerve nakon što su bili zagrljeni.

9. Ako je vjerovati britanskoj studiji, ovde ljudi pjješače najbrže, u proseku 6,15 km/h.

10. Žvake su zabranjene, ali strancima je dozvoljeno da unesu dva paketića. Više od toga smatra se pokušajem šverca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније