Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ M.V. ]

16. 01. 2022. 20:58   >>  21:00 2

ŠVAJCARSKI HUMANISTA

Pješačio 141 dan: Prošao kroz CG, stigao do Istanbula

Posle 141 dana pješačenja, Švajcarac Tomas Kelenberger je stigao do Azije, prešavši u subotu, 15. januara, u azijski dio Istanbula u Turskoj. Na svom putu, Kelenberger je prošao i kroz Crnu Goru. Njegova finalna destinacija biće grad Kagajan de Oro u Mindanau, na Filipinima.

Kelenberger, humani Švajcarac koji se vraća na Filipine u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju za djecu sa ostrva u Kagajan de Oro, koju je osnovao 2006. godine, zakoračio je u Aziju na istočnoj strani Istanbula, 141 dan nakon što je krenuo uz selo Vildersvil, u Švajcarskoj, 25. avgusta prošle godine.

Kako prenose mediji, Tomas je do sada prešao Hrvatsku, Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju, Grčku i Tursku, a zatim će se kretati kroz Aziju – prvo do Irana i malih centralnoazijskih republika, zatim u Kinu, Pakistan i Indiju. 

U finalu, Kelenberger će stići do zemalja jugoistočne Azije Mjanmara, Laosa i Vijetnama, a zatim do konačnog cilja, na Filipine, za koji se procenjuje da će biti postignut do 2023.godine. 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније