Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: N1 ]

03. 08. 2021. 06:17 >> 06:18
1

SUD U SIJETLU

Bil i Melinda Gejts zvanično razvedeni

Razvod osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa i Melinde Frenč Gejts, koosnivača jedne od najvećih privatnih fondacija na svijetu je okončan pred sudom u Sijetlu, navodi "Business Insider".

Njihov razvog potpisan je u ponedjeljak okončavši tako sagu koja je krenula kada su saopštili da se razilaze u maju 2021. godine.

Gejtsovi su se vjenčali 1994. i imaju troje djece. Foks je u maju prenio da je zahtjev za razvod podnijela Melinda Gejts navevši da je njihov brak "nepopravljivo uništen".

Bil i Melinda Gejts su tada naveli da su postigli dogovor o podjeli zajedničke imovine i najavili da će nastaviti zajednički filantropski rad, podsjeća Rojters.

Njihova zadužbina službenog naziva "Bill & Melinda Gates Foundation" sa sjedištem u Sijetlu, postala je jedan od najuticajnijih i najsnažnijih pokretača za globalno javno zdravlje u protekih 20 godina, a potrošila je više od 50 milijarda dolara u borbi protiv siromaštva i bolesti.

Zadužbina je lani obećala oko 1,75 milijarda dolara pomoći za suzbijanje covida-19.

Nijesu objavljene nikakve pojedinosti iz ugovora o razvodu braka na sudu u Sijetlu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније