Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

26. 01. 2013. 14:17 >> 13:40

onlajn aukcija

18.306 $ za fotografiju Lejdi Di

Fotografija pokojne dajane Spenser iz mlađih dana, koja nije trebalo da bude objavljena, prodata na aukciji za 18.306 dolara.

Fotografija koja Dajanu prikazuje kako sa osmijehom gleda u objektiv dok leži oslonjena na krilo nepoznatog muškarca koji čita knjigu, nastala je 1980-tih, u nekoj planinskoj kući. Fotografija je urađena prije nego što je ona postala princeza od Velsa.Na poleđini fotografije je datum 26. februar 1981. godine - dva dana nakon što je Bakingemska palata objavila vjeridbu princa Čarlsa i građanke Dajane Spenser.

''RR'' aukcijska kuća Amhersta u Nju Hempširu, koja je organizovala onlajn aukciju, saopštila je da je fotografija uzeta iz privatne arhive koja je fotografiju prije sedam godina otkupila od britanskog ''Dejli mirora''. 

Preko fotografije je masnom olovkom, kakvu su nekada urednici fotografije koristili, ispisano ''ne objavljivati''. 

Aukcijska kuća nije saopštila ime kupca fotografije. 

Britanski mediji su, kada je objavljeno da će se fotografija naći na aukciji, spekulisali da je nepoznati muškarac na njoj Adam Rasel, praunuk bivšeg britanskog premijera Stenlija Boldvina. 

Aukcija je vođena putem Interneta od 17. januara do četvrtka 24. januara, a na njoj su se našle i druge fotografije poznatih ličnosti, uključujući i onu na kojoj je Albert Ajnštajn. 

Dajana Spenser je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu u avgustu 1997, godinu dana nakon njenog razvoda od princa Čarlsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније