Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Tanjug ]

06. 10. 2020. 23:27 >> 23:27

OBNOVA HOTELA

Na aukciji 80.000 predmeta iz hotela "Valdorf Astoria"

Čuveni njujorški hotel Valdorf Astoria, jedan od najuglednijih na svijetu, na aukciji će ponudio 80.000 predmeta i stvari pred početak potpune obnove.

Velika obnova Valdorf Astorije počela je u decembru 2017. godine, a očekuje se da će hotel ponovo biti otvoren za dvije do tri godine i uključivaće 375 etažnih rezidencija i 375 soba, navodi se u saopštenju Endrju Milera, koji je izvršni direktor firme Dajia US, vlasnik i programer Valdorf Astoria Njujork.

Otkako je otvoren 1931. godine, hotel Valdorf Astoria posjećivala su samo elitna društva, od političara, glumaca, pa do kraljevske porodice.

Nazvan "neslužbenom palatom", ugostio je ljude poput Grejs Keli, Frenka Sinatre, Ele Ficdžerald i mnoge američke predsjednike, od Herberta Houvera do Baraka Obame.

Neki članovi visokog društva su i živjeli u ovom hotelu, uključujući kompozitora Kola Portera i vojvodu od Vindsora Edvarda VIII s njegovom partnerkom Volis Simpson, piše CNN.

Sada čuveni hotel na Park aveniji prodaje na aukciji 80.000 svog namještaja i predmeta kao pripremu za potpunu obnovu, navodi se u saopštrenju kompanije Kaminski Aukcije.

"Mnogi djelovi na aukciji su svjedoci istorije i uzbuđeni smo kad ih vidimo kako pronalaze novi život u domovima strastvenih kolekcionara", naveo je Miler.

Aukcija će početi 17. oktobra, a biće završena 15. novembra, navodi se u saopšenju, prenosi Kliks.ba.

Sav prihod ići će u zaštitu Sv. Vartolomeja kako bi se pomoglo u obnavljanju eksterijera i vrtova crkve i kuće Sv. Vartolomeja, koja je preko puta hotela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније