Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

24. 10. 2023. 07:30 >> 07:32

AMERIKA

Primjerak stripa s prvim pojavljivanjm Spajdermena za 35.000 dolara

Prodavnica stripova u američkom gradu Milvokiju, u državi Viskonsin, namjerava da proda rijedak primjerak stripa s prvim pojavljivanjem Spajdermena.

Prodavnica "Collector's Edge" je dobika radi prodaje primjerak stripa "Amazing Fantasy" Br.15, objavio je lokalni list.

Strip kojeg je pravio legendarni Sten Li za "Marvel" objavljen 1962. godine, priča je o tome kako je Pitera Parkera ugrizao radioaktivni pauk, te je dobio nevjerovatne moći i saznanje da ima i velike odgovornosti.

Vlasnik radnje Stiv Dobžinski je prošlog utorka prvi put na društvenim mrežama objavio fotografije primjerka tog stripa koji treba da proda. Rekao je za "Journal Sentinel" da je jedan par taj primjerak stripa našao među stvarima umrlog rođaka i donio mu ga da pomogne u prodaji.

Drugi, skoro savršen primjerak "Amazing Fantasy" Br. 15 prodat je za čak 3,6 miliona dolara na aukciji u Teksasu 2021.

A primjerak u Milvokiju je čitav pohaban, a ivice stranica su ponegdje i pocijepane.

Dobžinski je taj primjerak poslao kompaniji za ocjenjivanje stripova i kolekcionarskih predmeta "Certified Guaranty Company" na Floridi. Strip je ocijenjen sa 3,0 na skali od 0,5 do 10, pri čemu je 0,5 veoma loše, a 10 savršeno stanje. Dobžinski je rekao da bi zato njegov primjerak mogao da košta 35.000 dolara.

"Ako ga stavite na aukciju, zavisi ko će licitirati", rekao je on. "A ako ne ide na licitaciju, očigledno će se prodati za nešto manje novca".

Dobžinski je kontaktirao neke svoje redovne kupce da bi im dao priliku da kupe strip pre no što zakaže javnu prodaju, ali još nije dobio odgovor nijednog.

"Mogu još malo da sačekam dok razmisle, ali pošto ga prodajem za nekog drugog, moja dužnost je da pokušam da dobijem najbolju moguću cijenu", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније