Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

04. 12. 2018. 22:56 >> 22:36

ISTRAŽIVANJE

Srećni parovi imaju i koje kilo viška

Iako se gotovo svi novopečeni mladenci u toku prve godine braka udebljaju bar po nekoliko kilograma, to vas uopšte ne bi trebalo brinuti jer su najnovije studije potvrdile da je debljanje u braku jedan od pokazatelja srećnog bračnog života.

 

Naime, istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Central Queensland pokazuje da srećni parovi "nabace" nekoliko kilograma u toku prve godine braka, piše The Ladders.

U istraživanju je učestvovalo više od 15 hiljada odraslih osoba.

"Srećni parovi hrane se zdravije, no debljaju se više nego oni u nesrećnijim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo sproveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim saznanjima", pojasnila je voditeljka istraživanja.

Ono što je istraživanje još pokazalo je da su srećni parovi nepušači, ne konzumiraju brzu hranu i rjeđe konzumiraju alkoholna pića, pa iako se hrane zdravo dobijaju na kilaži, a razlog za to je što jedu u većim količinama.

"Bračni partneri su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se udebljati jer ne moraju paziti na svoju liniju kako bi privukli nekog zato što već pored sebe imaju osobu s kojom žele provesti cijeli život", kazala je Stefani.

Međutim, stručnjaci smatraju kako bi srećni bračni parovi ipak trebali naći neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi potrošili kalorije i očuvali svoju tjelesnu težinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније