Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

25. 06. 2013. 09:26 >> 09:26

"ODLETIO U KINU"

Najskuplji golub na svijetu

Bolt, najbrži golub na svijetu, koji je dobio ime po atletičaru sa Jamajke Useinu Boltu, postao je najskuplji golub na svijetu. Golub u vlasništvu belgijskog uzgajivača Lea Heremansa, prodat je na aukciji kineskom biznismenu za nevjerovatnih 310 hiljada eura.

Osim rekordera, isti uzgajivač prodao je cijelu kolekciju golubova (530 primjeraka) i zaradio ukupno 4,3 miliona eura. Organizatori aukcije rekli su da ih je dostignuta cijena iznenadila, pogotovo jer u Evropi vlada kriza.

Zbog toga ne čudi podatak da sve više vrhunskih golubova uzgojenih u evropskim državama poput Belgije završava u Kini. Tamo je prije dvije godine završio i bivši belgijski rekorder prodat za 156 hiljada eura.

Najskuplji golubovi u Kini se koriste za uzgoj na daljinu, a njihovi potomci koriste se za trke golubova, sve popularnijem i profitabilnijem kineskom sportu. (FoxNews.com)

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније