Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

M.M. [ Mina ]

16. 09. 2023. 09:23 >> 09:33

SMANjENjE TROŠKOVA

Google nastavlja sa otpuštanjima

Kompanija Google odlučila je da ukine stotine poslova u svojoj globalnoj organizaciji za zapošljavanje.

Riječ je o širem ograničavanju zapošljavanja u toj kompaniji u narednih nekoliko kvartala, prenosi Capital.ba.

“Nažalost, moramo značajno da smanjimo veličinu organizacije za zapošljavanje“, rekao je Brajan Ong, koji je u Google glavni direktor za zapošljavanje.

Prema njegovim riječima, to nije odluka koju je bilo lako donijeti, niti razgovor koji bi neko od direktora želio da ponovo vodi ove godine. Zaposleni na koje se odnose otpuštanja, kako se dodaje, uskoro će primati elektronska obavještenja o tome.

Google je ranije ove godine objavio da otpušta 12 hiljada radnika, što utiče na otprilike šest odsto radne snage sa punim radnim vremenom. Otpuštanja su bila u cijeloj kompaniji, uključujući i Googleovu organizaciju za zapošljavanje.

Iako je kompanija u režimu smanjenja troškova od prošle godine, Google Alphabet je prijavio povećanje prihoda od sedam odsto u drugom kvartalu, što je bilo iznad očekivanja.

„Nastavljamo da ulažemo u vrhunske inženjerske i tehničke talente, a istovremeno značajno usporavamo tempo našeg ukupnog zapošljavanja, u skladu sa tim, smanjena je potreba za angažovanjem novih zaposlenih radnika u regrutnim centrima“, navodi se u saopštenju kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније