Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

29. 02. 2024. 22:56 >> 22:56
Čitaj mi:

32 EVROPSKE medijske grupe

Tužili Gugl zbog gubitaka u digitalnom oglašavanju

Evropske medijske grupe tužile su danas Gugl zahtijevajući da plati kaznu od 2,1 milijardu eura, jer su pretrpjele gubitke zbog načina na koji ta kompanija digitalno oglašava.

U tužbi koju su podnijele 32 medijske grupe tvrde da Gugl za nuđenje robe koristi svoj monopolski položaj na tržitu.

"Medijske kompanije koje su se priključile tužbi pretrpjele su gubitke zbog manje konkurentnog tržišta, što je direktan rezultat Guglovog lošeg ponašanja", navodi se u saopštenju njihovih advokata.

U saopštenju se navodi da bi kompanije dobijale znatno veće prihode od oglašavanja i plaćale niže naknade za usluge reklamiranja.

"Najvažnije je to što su ova sredstva mogla biti reinvestirana u jačanje evropskog medijskog pejzaža", rekli su advokati.

Gugl je saopštio da se kompanija protivi tužbi, dodajući da je "spekulativna i oportunistička".

"Gugl konstruktivno sarađuje sa izdavačima širom Evrope. Naši alati za oglašavanje se prilagođavaju i razvijaju u partnerstvu sa istim tim izdavačima", navela je kompanija.

Medijske grupe koje su podnijele tužbu čine izdavači u Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Mađarskoj, Luksemburgu, Holandiji, Norveškoj, Poljskoj, Španiji i Švedskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније