Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Index.hr, objavila B.B. ]

03. 03. 2019. 23:25 >> 22:50

PROBNI LET "SPACEXA"

Kapsula uspješno stigla do svemirske stanice

Kapsula za ljudsku posadu, koju je izgradila privatna kompanija "SpaceX", uspješno je pristala na Međunarodnu svemirsku stanicu, čime je ta američka kompanija napravila još jedan korak bliže lansiranju ljudi u svemir.

Radi se o posljednjem u nizu testiranja koja kapsula "Crew Dragon" mora proći kako bi dobila odobrenje NASA-e da prevozi ljude.

Raketa "Falcon 9" i svemirska kapsula "SpaceX Crew Dragon", lansirani su u noći na subotu s NASA-inog svemirskog centra Kenedi na Floridi.

Lansiranje je sprovedeno u saradnji s NASA-om koja sarađuje s nekoliko privatnih američkih svemirskih kompanija na razvoju letjelica s ljudskom posadom.

Program se razvija kako bi se završila zavisnost američkog svemirskog programa od Rusije za letove na ISS.

Probni let dat će podatke o radu rakete "Falcon 9" i "SpaceX Crew Dragona", zemaljskih sastava i drugih operacija, navela je NASA.

Planirano je da u junu "SpaceX" preveze američke astronaute do ISS-a.

"SpaceX" kapsula ovaj je put na ISS prevezla probnu lutku u Teslinom svemirskom odijelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније