Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: B.V. [ Mina-biznis ]

09. 08. 2016. 22:31 >> 22:11

ZBOG IZDUVNIH GASOVA

Italijani kaznili Folskvagen pet miliona €

Njemačka automobilska kompanija Folksvagen (VW) kažnjena je u Italiji sa pet miliona eura, zbog dezinformisanja kupaca u vezi sa emisijom izduvnih gasova, saopštio je italijanski regulator za zaštitu konkurencije.

 

VW je, kako je navedeno, kažnjen zbog nezakonitih poslovnih praksi, jer je u 11 miliona dizel automobila širom svijeta ugradila softver koji je prikazivao lažne rezultate na testovima izduvnih gasova, prenosi Tanjug.

Kazna je povezana sa reklamama VW-ovih vozila u Italiji od 2009. godine u kojima su prikazivani lažni rezultati na laboratorijskim testovima.

VW, koji posjeduje 12 brendova, upao je u septembru prošle godine u najveću krizu do sada, kada je u javnost isplivalo da je u 11 miliona vozila širom svijeta ugradio softver za manipulacije vrijednostima izduvnh gasova.

Njemačka kompanija je u junu pristala na nagodbu sa američkim vlastima i vlasnicima VW-ovih vozila u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i na odštetu u iznosu od 14,7 milijardi $.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније