Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Sponzorisani tekstovi

PR TEKST

29. 01. 2024. 18:11 >> 18:12

NLB Okvir pomoći nagrađuje kompanije koje unaprijeđuju naše društvo

Četvrta sezona projekta NLB Okvir pomoći počinje danas. NLB Grupa nudi priliku regionalnim kompanijama koje - kao i mi - koriste svoje ideje za stvaranje bolje budućnosti. Projekat, koji je u protekle tri sezone uključio stotine regionalnih kompanija, ovoga puta traži mala i srednja preduzeća iz naše matične regije, koja se svojim idejama, inovacijama i poslovanjem bave gorućim društvenim problemima.

U NLB Grupi vjerujemo da ključne izazove sa kojima se danas suočavamo možemo riješiti samo zajedno. Svako od nas mora učestvovati i aktivno doprinijeti njihovom rješavanju. Ali da bismo to učinili, prvo moramo kreirati društvene uslove u kojima svako može ostvariti svoj potencijal.

Zato ovogodišnji NLB Okvir pomoći traži inovativne kompanije i projekte koji unaprijeđuju i obogaćuju naše društvo i rješavaju izazove kao što su prekomjerna upotreba digitalnih tehnologija među mladima, vršnjačko nasilje, kršenje ljudskih prava, rodna ravnopravnost, siromaštvo, kao i izazove koje donose demencija i druge bolesti starijih generacija.

NLB Okvir pomoći namijenjen je regionalnim entuzijastima, vizionarima i nepokolebljivim optimistima koji vjeruju u naš region, u ovdašnje ljude i, ne manje važno, u bolji kvalitet života.

„Održivi razvoj je od posebnog značaja za NLB Grupu posljednjih godina. Trudimo se da ga smisleno integrišemo u sve više naših aktivnosti i programa – u svakodnevno poslovanje, u rješenja koja dizajniramo za naše klijente, u brizi o našim zaposlenima, u našim poslovnim odlukama i potezima. Svjesni smo svoje odgovornosti i želimo da budemo primjer, zbog čega otvaramo i promovišemo pitanja održivosti u regionu projektima kao što je NLB Okvir pomoći“, objasnio je Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB Grupe, na otvaranju nove, četvrte sezone projekta. „Nakon što smo se proteklih godina veoma intenzivno bavili pitanjima životne sredine, socijalna pitanja su u posljednje vrijeme sve veći izazov. I zato zaslužuju više pažnje i podrške. Kroz projekat NLB Okvir pomoći upoznali smo se sa brojnim idejama i projektima, i zaista je nevjerovatno koliko se potencijala i energije krije u našem regionu, koji kroz projekte poput ovih pretvaramo u dom pun mogućnosti", dodao je.

„Vjerujemo da će i ove godine u Crnoj Gori postojati veliko interesovanje za projekat NLB Okvir pomoći. Ovdje posluju kompanije sa impresivnim idejama i naprednim, smjelim rješenjima koja su rezultat znanja, truda i nepresušne radoznalosti. Jedan od regionalnih pobjednika trećeg ciklusa 'Okvira pomoći', bila je upravo kompanija iz Crne Gore, Montex Elektronika, koja je sa svojom MOKOS platformom za rano otkrivanje požara osvojila 3. mjesto i novčanu nagradu u vrijednosti od 20.000 eura za realizaciju ovog održivog projekta“, rekao je Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke Podgorica.

Prijavite se do 10. marta

Pozivaju se kompanije sa uspješnim projektima, kao i one koje tek razvijaju svoje inovativne ideje u oblasti održivog poslovanja, da se prijave do 10. marta 2024. Obrazac za prijavu sa jednostavnim uputstvima možete pronaći ovdje.

Deset najboljih poslovnih ideja sa svih tržišta na kojima posluje NLB Grupa, a to su Crna Gora, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Kosovo, biće odabrane za finalni krug. NLB Banka je za finaliste iz Crne Gore pripremila posebne benefite u vidu povoljnijeg finansiranja i drugih bankarskih rješenja i pogodnosti, kao i veće medijske vidljivosti uz pomoć partnera VISA, RTCG Nova M i Metropolis.

Pobjednici četvrte sezone projekta NLB Okvir pomoći biće proglašeni i predstavljeni 9. maja na Danu investitora NLB Grupe u Ljubljani. Najbolji projekat biće nagrađen sa 50.000 evra, drugoplasirani sa 30.000 evra, a trećeplasirani sa 20.000 evra.

Sve o pravilima i uslovima možete pročitati ovdje.

Održivost je od posebnog značaja za NLB Grupu

U NLB Grupi, održivost je utkana u sve što radimo. Za nas ovaj region nije samo tačka na mapi. Budući da volimo svoj dom, nastojimo ga unaprijediti i razvijati za sadašnje i buduće generacije. »Stvaranje bolje budućnosti« je slogan koji predstavlja našu brigu za društvo, pojedince i okruženje kojim NLB Grupa ukazuje na sve intenzivniju integraciju održivosti u svoje poslovanje. Simbol je naše posvećenosti da za sobom ostavimo samo najljepše tragove.

NLB Grupa se pridružila Principima za odgovorno bankarstvo Ujedinjenih nacija, i sve njene članice, u regionu jugoistočne Evrope, slijede njen primjer i postepeno uključuju održivost u svoje poslovne modele. Globalni principi za odgovorno bankarstvo, definišu našu ulogu i odgovornost u oblikovanju održive budućnosti, a istovremeno pomažu u usklađivanju naših ciljeva s ciljevima održivog razvoja UN-a i Pariskim klimatskim sporazumom. Takođe smo se pridružili Alijansi Ujedinjenih nacija Net Zero Banking Alliance, koja ima za cilj da uskladi kreditne i investicione portfelje sa postizanjem nulte neto emisije do 2050. godine ili ranije.

NLB Banka AD Podgorica članica je NLB Grupe, najveće slovenačke finansijske grupacije koja je osim Slovenije prisutna i na šest tržišta u jugoistočnoj Evropi, koju smatra za svoj domaći region. Nakon spajanja sa Komercijalnom bankom 2021, postala je druga najveća finansijska institucija u Crnoj Gori koja sa više od 370 zaposlenih putem 22 filijale pruža usluge klijentima u 13 gradova širom zemlje.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Strateški marketing i komunikacije: komunikacije@nlb.me

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније