Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio: P.R. [ Beta ]

06. 06. 2017. 23:34 >> 23:08
1

NAKON 4 DECENIJE

Posljednji album Čaka Berija izlazi u petak

Posljednji album Čaka Berija "CHUCK" će biti objavljen u petak, poslije skoro četiri decenije stvaranja.

Tako će biti stavljena dostojna tačka na karijeru čovjeka koji je spojio zvuke bluz, ritam i bluz i kantri u zvuk koji je od pedesetih godina promijenio kulturnu scenu - rokenrol.

Na albumu "CHUCK" Berijev sin Čarls Beri Junior i njegov sin Čarls Beri Treći sviraju gitare dok Ingrid Beri-Klej, jedna od tri ćerke Čaka Berija, pjeva i svira harmoniku.

Neke od novih pjesama imaju ritam koji povlači poput hitova "Maybellene" i "Roll Over Beethoven", a "Lady B. Goode" vraća u dane kada je čuveni Džoni B. Gud (iz pjesme 'Johnny B. Goode') postao muzička zvijezda i izdao djevojku koja ga je voljela i pomogla mu u karijeri.

Beri Junior je za Asošiejted pres rekao da njegov otac novi album nije pravio kao svoje nasljeđe nego kao svaki drugi album, samo je ovome "trebalo duže da se završi".

Prema riječima Džima Marsale, čovjeka koji je 41 godinu bio basista u Berijevom bendu, rad na albumu je počeo 1979, ubrzo poslije izlaska izdanja "Rock It". Beri je 10 godina radio na novim pjesmama, ali su svi snimci uništeni u požaru koji je 1989. zahvatio Berijev studio u Sent Luisu, u državi Misuri.

Poslije požara je Beri, po riječima sina, samo napravio novi studio i nastavio da radi. Koncerte je držao redovno do svoje 88. godine.

"Činjenica da je promijenio svjetsku kulturu spajajući muzikom crnu djecu i bijelu djecu je vjerovatno najveće dostignuće. Imao je nevjerovatan uticaj", rekao je Džo Edvards, vlasnik kultnog restorana "Bluberi hil" u Sent Luisu u kome je Beri imao nastupe jednom mjesečno.

Pionir rokenrola je album najavio u oktobru, na svoj 90. rođendan, a njegova smrt u martu je samo pojačala dirljivost albuma.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније