Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

B.Č.J. [ N1 ]

12. 03. 2024. 18:54 >> 18:55
Čitaj mi:

odabrani svi predstavnici

Evrovizija uvela niz novina: Pojedini će moći da glasaju 24 sata

Svih 37 zemalja učesnica odabralo je ovih dana svoje predstavnike za Eurosongu u Švedskoj, a osim što je sada napokon poznata cijela lista izvođača, od ove godine se uvode i neke novine.

Radi se o promjenama u polufinalnim večerima, a koje se odnose na zemlju domaćina, kao i na grupu „Big 5“, Francusku, Njemačku, Italiju, Španiju i Ujedinjeno Kraljevstvo, piše N1 Zagreb.

Prvi put će zemlje iz te grupe, kao i zemlja domaćin, nastupiti u polufinalnim večerima, što do sada nijesu radili. Prethodnih godina nijesu nastupali, već bi se u polufinalnim večerima pustio samo kratki isječak sa proba predstavnika tih zemalja.

Promjene u polufinalima Evrovizije
“Ovo daje šansu država iz "Big 5", kao i domaćinu, pravednije takmičnje u finalu, s obzirom da sada imaju priliku i prije finala da nastupe na evrovizijskoj pozornici”, objasnila je producentkinja Eurovision Song Contest, Eba Adielson.

“Ujedno je to dobra stvar i za publiku, jer mogu da vide sve tačke koje se takmiče ove godine prije samog finala”, dodala je.

Kako navodi eurovision.tv, u prvom polufinalu će nastupiti Njemačka, Švedska i Velika Britanija, a u drugom Francuska, Italija i Španija.

Promjene oko glasanja na Eurosongu
Osim polufinala, mijenjaju se određene stvari i kod glasanja u finalu koje će biti duže nego inače.

Ono će se otvoriti 11. maja, i to tik prije nego što krene prvi nastup.

Gledaoci će moći da daju svoj glas čim završi tačka njihovog favorita. Drugačije je to od dosadašnje prakse kada je moglo da se glasa tek nakon što su sve pjesme izvedene.

“Želimo da omogućimo publici da se uključe odmah od početka. Ako vidite nešto što vam se sviđa, trebalo bi da možete odmah da glasate. Naravno, možete čekati i kraj pa odlučiti”, rekla je Adielson.

Za pojedince – 24 sata za glasanje
Glasanje je drugačije i za fanove Eurosonga, a koji ne dolaze iz država koje se takmiče.

Oni će imati gotovo 24 sata da glasaju za svoje favorite.

Kako navode iz eurovision.tv, onlajn glasanje će za njih započeti čim završi druga generalna proba za svako polufinale, odnosno finale – što će biti veče prije. Nakon toga, mogu da glasaju sve dok ne počne emisija uživo.

Adielson je objasnila kako su time htjeli da fanovima širom svijeta daju bolju šansu da utiču na krajnji rezultat, prenosi 24sata.

“Sada ne moraju da namiještaju alarm i glasaju usred noći”, rekla je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније