Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ Beta ]

03. 04. 2024. 14:34 >> 14:34
Čitaj mi:

MEĐUSOBNA PODRŠKA

Finska i Ukrajina potpisale desetogodišnji bezbjednosni sporazum

Predsjednik Finske Aleksandar Stub, koji se nalazi u posjeti Kijevu, potpisao je sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim desetogodišnji sporazum o bezbjednosnoj saradnji i dugoročnoj međusobnoj podršci dvije države.

Sporazum pokriva niz tema, među kojima su politička, odbrambena i bezbjednosna podrška Ukrajini i njenim reformama i rekonstrukciji, saopštila je Stubova kancelarija.

"Desetogodišnji sporazum je dokaz dugoročne posvećenosti Finske podršci Ukrajini", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Stub je takođe rekao Zelenskom da će Finska poslati još jedan paket odbrambenih materijala procijenjene vrijednosti od oko 188 miliona eura čime će ukupan doprinos Finske od 2022. iznositi oko 2 milijarde eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније