Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

12. 12. 2022. 07:15 >> 07:12
1

RADOVI USPORILI

Skijaši sa skepsom čekaju ski centar na Hajli: Ima li razloga za brigu?

Skijalište Hajla – Štedim u Rožajama ni ove godine nije počelo sa radom. Građani te opštine zabrinutost su jer se radovi na tom kapitalnom projektu, u protekle tri godine, ne odvijaju planiranom dinamikom. Iz Vlade poručuju da razloga za brigu nema.

Profesor fizičkog vaspitanja Fadil Kardović naučio je hiljade ljudi kako da skijaju. Nadao se da će svoju misiju nastaviti na moderno opremljenim stazama skijališta Hajla-Štedim.

“Da li ću ovu smučarsku opremu okačiti o klin zavisi od toga da li će se izgraditi ski centar Hajla”, kaže Kardović.

Umjesto ove godine, skijaši će ovom stazom, ukoliko bude novca za njenu dalju izgradnju moći da skijaju tek 2025. godine.

Radovi na izgradnji skijališta vrijednog 20 miliona eura već tri godine ne odvijaju se planiranom dinamikom a i građani imaju sve manje nade da će nekada biti završeno.

“Svi smo se radovali izgradnji ovog objekta koji bi bio naša perspektiva. Međutim, kada pogledamo stubove koji su namontirani, koji nijesu urađeni do kraja na neki način smo zabrinuti jer postoji sumnja za dalju ralizaciju projekta", navodi Kardović.

Međutim, potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović poručuje da nema razloga za brigu.

"Sedam i po miliona je predviđeno za skijalište Štedim i mogu da kažem da napokon ovako ozbiljno izdvajanje od strane države je jasan signal da Rožaje ima budućnost i perspektivu", kazao je Ibrahimović.

Otvaranjem skijaišta Rožaje bi ponovo vratilo staru slavu, kažu oni koji su upućeni u razvojne potencijale tog kraja.

"Imamo bogatu ski tradiciju u ovim krajevima, konkretno u Rožajama. Na taj način povezaćemo tu tradiciju povezati i kreirati jedan regionalno značajni projekat I obogatiti turističku ponudu Rožaja na taj način. Svakako, pozitivnih stvari ima mnogo. Izgradnjom ski centra Hajla –Štedim, šestosjedna žičara Hajla-Štedim nam garantuje jedan od najboljih i najljepših pogleda na vrhove Prokletija i na vrhove preko dvije hiljade metara, koji okružuju ovaj kraj i sigurno budući potencijalni turisti i gosti biće zadivljeni tim pogledom", kazao je turizmolog Haris Kalač.

“Doći će do razvoja svega onoga što je potrebno da Rožaje napokon bude značajno ne samo na mapi Crne Gore već regiona i šire”, poručio je Ibrahimović.

Ostaje nam da vidimo da li će i kada građani Rožaja početi bolje da žive zahvaljujući snijegu i prirodnim ljepotama koje ga okružuju.

Dženana Kuč, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније