Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.Č.J.

06. 02. 2022. 11:32 >> 11:33
1

NTOCG

Veliko interesovanje turoperatora iz UAE za ponudu CG

Turoperatori, turistički agenti, mediji i influenseri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Dubaiju su na na Svjetskoj izložbi EXPO 2020, u okviru obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore izrazili veliko interesovanje za turističku ponudu naše zemlje, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG).

NTO je u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom organizovala promociju turističke ponude za turoperatore i medije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Dubaiju.

Promociji koja je danas održana u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi EXPO 2020, u okviru obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore, kako su kazali, prisustvovalo je oko 50 predstavnika turoperatora, turističkih agenata, medija i influensera iz UAE, koji su izrazili veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore.

"U uvodnom dijelu, učesnike je pozdravio generalni komesar Paviljona Crne Gore Princ Nikola Petrović Njegoš koji je pozvao prisutne da otkriju Crnu Goru, malu ali prelijepu zemlju, njene predivne predjele, istorijsko i kulturno nasljeđe. Takođe, pozvao ih je da upoznaju stanovništvo Crne Gore i osjete njihovo gostoprimstvo", navodi se u saopštenju.

Predstavljajući turističku ponudu Crne Gore direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković istakla je da tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata posljednjih godina postaje sve više značajno u ukupnom turističkom prometu Crne Gore, čemu doprinosi činjenica da niskobudžetna kompanija UAE Fly Dubai već pet godina povezuje Dubai i Crnu Goru, te da je liberalizovan vizni režim i izrazila uvjerenje da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

"Crna Gora sa svojom raznovrsnom ponudom na malom prostoru, bogatstvom nacionalnih parkova i prirodnih ljepota, mediteranskom klimom i unaprijeđenom hotelskom ponudom ima veoma atraktivnu ponudu za turiste iz UAE. Zadovoljstvo mi je što smo danas u prilici da predstavimo bogatu ponudu naše zemlje i pozovemo turoperatore da Crnu Goru kao idealnu destinaciju za odmor uvrste u svoje kataloge, a građane UAE da nas posjete", istakla je Tripković- Marković.

Lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Tivta i Bara predstavile su specifičnosti i ponude svojih gradova, dok je posebnu prezentaciju imala i HG Budvanska rivijera.

Zvanice su bile u prilici da se upoznaju sa kulturom i tradicijom Crne Gore kroz nastup folklornog ansambla “Crna Gora” i posluženje specijaliteta autentične crnogorske kuhinje. Takođe, upriličena je i nagradna igra za goste iz Emirata kojima je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dodijelila dva nagradna aranžmana za sedmodnevni boravak u Crnoj Gori.

Nakon prezentacija održana je i poslovna radionica sa turoperatorima iz UAE u kojoj su pored lokalnih turističkih organizacija učestvovali predstavnici turističke privrede Crne Gore: hotelskih grupa Budvanska rivijera i Montenegro Stars, hotela Regent Porto Montenegro i Stara Čaršija, turističkih agencija Rams, Trip Travel i Montenegro Tourist Service, nacionalnog avio prevoznika Air Montenegro i Skijališta Crne Gore.

Promociji u Dubaiju prisustvovali su i predstavnici Privredne komore Crne Gore, Nacionalnih parkova Crne Gore, preduzeća Sveti Stefan hoteli i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

"Sa tržišta UAE ostvaruje se oko 3,5 miliona putovanja godišnje, a prema podacima organizatora putovanja, destinacije Evrope i Mediterana bilježe rast interesovanja Emiraćana. Putovanja su postala dio lifestyle-a Emiraćana stoga prosječno polovina stanovništva putuje jednom godišnje i na putovanjima u Evropu preferiraju duži boravak, između 2 i 6 nedelja, a poznati su i ako veći potrošači od prosječnog turiste. Turisti iz UAE-a preferiraju bolje smještajne kapacitete, hotele s pet ili četiri zvjezdice naročito uz obalu ili u rizortima te bogato opremljene vile ili apartmane", navodi se u saopštenju NTO.

Obzirom da su za Emiraćane, prilikom odabira destinacije, daleko najvažniji izvor informisanja turističke agencije, iz NTOCG očekuju da održana promocija u Dubaiju i poslovna radionica za turoperatore iz UAE doprinese rastu interesovanja i većoj posjeti Crnoj Gori turista sa tog podneblja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније