Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Portal RTCG [ Ozren Zogović ]

14. 02. 2021. 07:05 >> 07:11
1

POSJETA SKI CENTRU

Uživanje na kolašinskim stazama

Godina na sjeveru države počela je odlično, snijega nije falilo, a ublažavanje epidemioloških mjera dovelo je mnogobrojne skijaše u crnogorske ski centre. U Skijalištima Crne Gore su zadovoljni, a kako nam je rekao izvršni direktor te kompanije Miloš Popović, očekuju da će dobra posjeta biti do kraja zimske turističke sezone. Ekipa Portala RTCG posjetila je skijalište Kolašin 1600 koje mnogi biraju kao destinaciju za skijanje i uživanje na snijegu.

Nažalost, bio je oblačan i maglovit dan kada smo posjetili Kolašin 1600, ali iako nisu bili idealni uslovi, zabava na stazama nije izostala. Uz to, bio je radni dan, pa nije bilo velike gužve na stazama i čekanja u redovima na ski liftu, pa su staze odisale opuštenijom i mirnijom atmosferom.

Veliki izbor dugih, blagih staza, Kolašin 1600 čini savršenom destinacijom za početnike i skijaše srednjeg nivoa znanja, a i eksperti će naći nešto za sebe.

Od otvaranja zimske turističke sezone, 22. decembra, pa do 31. januara, najmlađe skijalište u Crnoj Gori je bilo pušteno u funkciju skijanja 34 skijaška dana.

"U tom periodu cijenimo da je ski centar posjetilo oko 30 hiljada turista, koji su koristili usluge ski centra, koje se odnose na usluge skijanja, škole skijanja sa dječijim poligonom, restorana Troglava 5*, kafe bara Troglava, sankališta i panoramske vožnje žičarom. Samim tim u posmatranom periodu ski centar je posjetilo oko 900 turista na dnevnom nivou", saopštio je Portalu RTCG zvršni direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović.

U prosjeku usluge žičare koristilo oko 400 skijaša dnevno, a prodato je ukupno 13 500 ski pasova.

"Za dane vikenda, u zavisnosti od vremenskih prilika, usluge skijališta je koristilo do 900 skijaša na dnevnom nivou, a ukupna posjećenost ski centra je bila između 1500 – 2000 turista na dnevnom nivou", naveo je Popović.

I posjeta prve nedjelje februara je bila na zavidnom nivou - prodato je 3500 ski pasova, dok je Popović optimista i za preostali dio sezone.

"U dosadašnjim kontaktima uspostavljenim sa turoperatorima iz regiona i Evrope bilježimo izuzetnu zainteresovanost gostiju za posjetu Crnoj Gori, koja je već sada prepoznata kao elitna turistička destinacija. Obim realizacije ugovorenih aranžmana bio je uslovljen isključivo od razvoja epidemiološke situacije i iznalaženja modaliteta bezbjednog otvaranja i prohodnosti granica naše države prema državama iz okruženja", kazao nam je Popović.

*Više fotografija pogledajte u nastavku:

 Ozren Zogović

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније