Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Б.Ч.Ј.

23. 02. 2023. 15:55 >> 15:49

PKCG

"Snaga je u nama" promovisana na kolašinskom snijegu

"Snaga je u nama", naziv je kampanje kojom Privredna komora promoviše ljepote crnogorskih ski-centara. Ski-autobus već dva mjeseca prevozi ljubitelje sniježnih sportova, a danas su Kolašin 1600 posjetili i crnogorski privrednici i novinari. Iz Privrede komore i skijališta saglasni su da je nedostatak parking mjesta dugogodišnji problem pa su organizovani autobusi jedan od načina da se izbjegnu gužve u našim zimskim centrima. Iz Skijališta poručuju da su do sada prodali 21 hiljadu ski-pasova. Prošle godine, počeli su ranije nego ove, a za cijelu sezonu prodali su nešto više od 29.000 ulaznica.

Privredna komora Crne Gore organizovala je posjetu privrednika i predstavnika medija skijalištu Kolašin 1600, promovišući kampanju "Snaga je u nama", te doprinoseći i na taj način uspješnom nastavku zimske sezone, uz promociju turističkih centara.

Kako je saopšteno iz PKCG, uz zabavni program i sjajan ukus domaće hrane, posjetioci su mogli da se upoznaju sa aktivnošću kojom Komora nastoji da širi svijest o veličini, snazi i značaju privrede Crne Gore, poveća povjerenje u kvalitet domaćih proizvoda i usluga, te stimuliše u kontinuitetu i razvoj privrede.

Prema riječima predsjednice Nine Drakić, kampanja "Snaga je u nama", obuhvata više elemenata i raznovrsne promotivne aktivnosti.

"Cilj je da skrenemo pažnju na ono što jesu potencijali i mogućnosti naše privrede, a Crna Gora ih ima itekako posebno u oblastima gdje kao zemlja imamo određene komparativne prednosti. Jedan od važnijih potencijala jeste naša turistička privreda, a u zimskoj sezoni naša skijališta, u ovom trenutku sa posebnim akcentom na skijalištu Kolašin koje zadobija svoje mjesto ne samo na crnogorskoj turističkoj mapi, nego i šire, sa značajnom posjetom turista iz Albanije, Srbije, Kosova", rekla je Drakić.

Ona je podsjetila da Komora, već drugi mjesec zaredom, sufinansira popularni ski bus koji građane i skijaše vozi ne samo u Kolašin, već na više crnogorskih skijališta. Brojni građani iskoristili su ovu povoljnost kojom se između ostalog umanjuje gužva u saobraćaju i na parkiralištima skijališta. Ova promotivna akcija nastaviće se i u martu, sve dok ima snijega.

Drakić je u izjavi medijima izrazila očekivanje da će rezultati zimske sezone, koja je u planinskim centrima kasnila zbog nedostatka snijega u januaru, ipak biti dobri jer je posjeta primorskim opštinama tokom tog mjeseca bila bolja od prošlogodišnje.

Direktor Skijališta Kolašin Bojan Medenica ocjenjuje da se zimska sezona u ovom ski centru intenzivno odvija.

"Mislim da će ova sezona biti makar na nivou prošlogodišnje. Za sada smo prodali 21.000 ski pasova a, poređenja radi, prethodne godine nešto više 29.000 za cijelu sezonu. Bilježimo dobru posjetu gostiju iz regiona, prije svega Srbije i Hrvatske. Mislim da su realna očekivanja da ćemo u godinama koje slijede biti jedan od popularnijih ski centara regiona", kazao je Medenica, ocjenjujući da je saradnja sa Privrednom komorom na projektu ski-basa "pun pogodak".

U okviru manifestacije posjetiocima su dijeljeni vaučeri sa 25 odsto popusta za ski-pas i skijaške kape.

Događaju su prisustvovali predstavnici turističkih organizacija, Skijališta Crne Gore, turistički i medijski poslenici, zaposleni u PKCG i drugi posjetioci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније