Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Objavila M.L.B. [ Radio Jadran ]

17. 06. 2019. 14:20 >> 14:20

U KUMBORU

Zbog prašine sa gradiliša blokirali saobraćaj

Nezadovoljstvo mještana Kumbora komunalnim neredom zbog gradnje dva velika turistička zdanja, Portonovog i hotela kompanije Carine, kulminiralo je jutros skoro jednočasovnom blokadom puta sa zapadne strane Portonovog.

Kako je za Radio Jadran kazao predsjednik MZ Kumbor Milan Bošković stanovnici su iritirani zbog prašine koja se širi sa gradilišta, zbog koje su uslovi življenja u njihovom okruženju nesnošljivi.

Na to su, kao i na nedostatak parkinga ukazivali nekoliko puta. Problem sa parkinogm je riješen u susret glavnoj turističkoj sezoni, ali kad je riječ o smanjenju prašine sa gradilišta, sve je, kako kaže, ostalo na obećanjima.

"Prašinu stvaraju kamioni, koji kada izlaze sa gradilišta ne peru gume, digne se veliki oblak prašine. To traje neke 3-4 godine. Građani koji žive tu praktično ne mogu otvoriti prozore, naročito problem imaju hronični bolesnici kojima to utiče na zdravlje. Mjesna zajednica je u ime građana prije nekih dvadesetak dana poslala dopis Portonovom i lokalnoj upravi i Komunalnoj policiji kako bi reagovali i kako bi se ulice čistile i održavale. Nakon toga, ulicu su malo čistili, malo ne. Revoltirani građani su jutros izašli na ulicu", priča Bošković.

Skup kako dodaje nije bio najavljen, ali su na mjestu protesta bili pripadnici Komunalne policije koji su još tamo, kao i pripadnici interventne jedinice policije CB Herceg Novi.

Saobraćaj je nakon sat pušten. U Mjesnoj zajednici građani dogovaraju detalje šta će dalje preduzeti, s obzirom da je sezona počela, a konkretnog poboljšanja nema.

"Iz Portonovog su obećali usmeno da će ulicu srediti i asfaltirati, a na zvanične dopise upućene prije skoro mjesec nijesu dobili odgovor", kazao je Bošković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније