Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 04. 2013. 18:37 >> 18:40

KONTROVERZNA ODLUKA

Pjongjang povlači radnike iz Kesonga

Sjeverna Koreja odlučila je da povuče više od 52 hiljade radnika iz fabričkog kompleksa Kesong, koji vodi zajedno sa svojim južnim susjedom, što će dodatno pogoršati odnose te dvije zemlje.

Takav poteza sjevernokorejskih čelnika ugroziće ekonomiju zemlje, koja, očigledno hoće da pokaže da je spremna i da podnosi štetu, kako bi pokazala svoj stav prema Južnoj Koreji.

Zvaničnici Južne Koreje smatraju da odluka o povlačenju radnika nema nikakvo opravdanje i da će Pjongjang snositi sve posljedice, makar i privremenog zatvaranja industrijskog kompleksa.

Sjeverna Koreja ranije je zabranila ulazak južnokorejskih radnika unutar kopmleksa, koji je predstavljao simbol saradnje dvije Koreje.

Kompleks Kesong nalazi se sjeverno od demilitarizovane zone i najveći je poslodavac u trećem najvećem gradu Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније