Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 01. 2015. 13:21 >> 13:21
2

PISMO PUTINU

Porošenko tražio prekid vatre

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je danas da je poslao pismo ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u kome je zatražio da Moskva zaustavi proruske snage na istoku Ukrajine.

Objavljeno je da je ukrajinski šef države u pismu zatražio od Rusije i da oslobodi ženu pilota Nađu Savčenko, Ukrajinku koja tvrdi da su je oteli pripadnici proruskih snaga.

 Ona je navodno prebačena u zatvor u Moskvi, gdje štrajkuje glađu.

"U ponedjeljak sam poslao pismo predsjedniku Putinu čiji glavni djelovi su obuhvatili ne samo zahtev za prekidom vatre i primenom sporazuma iz Minska, već i oslobađanje Nadežde (Nađe) Savčenko i svih talaca", navodi se u saopštenju kancelarije ukrajinskog predsjednika.

Za sada nije bilo komentara iz Kremlja.

Kijev i Moskva optužuju jedni druge za neuspjeh sporazuma o prekidu vatre dogovorenog prošlog septembra u Minsku, kako bi se okončao konflikt na istoku Ukrajine, u kome je, prema procjenama Ujedinjenih nacija, od aprila prošle godine poginulo 4.700 ljudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније