Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 03. 2013. 12:32 >> 12:26

PAKISTAN

Dječaci za 10 eura podmetali bombe

Pakistanska policija uhapsila je grupu djece koju su lokalne bande regrutovale za izvršenje bombaških napada na jugu zemlje.

Tvrde da su separatisti platili dječacima od kojih neki imaju tek 10 godina, da postave eksploziv jednom gradu u pokrajini Baludžistan, prenosi Al Džazira.
Snage bezbjednosti u gradu Kueti tvrde da su uhapsile 12 dječaka između 10 i 15 godina i da su ti dječaci radili kao kuriri i postavljali bombe po gradu.

Objavljeno je i da su priznali krivicu, za jedan od smrtonosnih bombaških napada izvršenih 10. januara, u kojem su poginula najmanje dvojica pripadnika snaga bezbjednosti.

Dječake je navodno regrutovao pripadnik Ujedinjene vojske Baludžistana koji im je plaćao male svote novca - tek nešto više od 10 eura po zadatku.

Dječaci potiču iz siromašnih porodica koje žive oko samog grada. Policija je saopštila da će biti izvedeni pred sud.
Predstavnici Baludža još nijesu odgovorili na optužbe snaga bezbjednosti. Međutim, dječaci su priznali da su uzeli novac, iako tvrde da nijesu znali šta se nalazilo u paketima koje su postavljali po gradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније