Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

09. 04. 2024. 18:38 >> 18:38
Čitaj mi:

KROKUS SITI

Još sedam osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi

"Rosfinmonitoring" je dodao još sedam osoba na spisak osoba koji se sumnjiče da su učestvovali u terorističkom napadu na Krokus siti hol kod Moskve, u kojem je stradalo 144 ljudi.

Na spisku su se našle osobe koje se sumnjiče da su saučesnici počinilaca terorističkog napada.

Krajem marta su na ovu listu dodati direktni izvršioci terorističkog napada – Dalerdžon Mirzojev, Saidakram Račabalizod, Šamsidin Fariduni i Muhamedsobir Fajzov.

Pored toga, 1. aprila u Dagestanu su uhapšene četiri osobe koje su, kako je precizirala Federalna služba bezbjednosti, učestvovale u finansiranju i snabdjevanju oružjem zločinaca koji su izveli napad u Podmoskovlju.

Ruski zvaničnici su izrazili sumnju da je teroristički napad u kojem je ubijeno više od 140 ljudi, isplanirala ukrajinska vlada, koja je koristila radikalne islamiste kao izvršioce.

Ruska bezbjednosna agencija FSB objavila je u nedjelju zapisnike sa ispitivanja osumnjičenih, koji su tvrdili da su dobili uputstva da pobjegnu ka ukrajinskoj granici po izvršenju terorističkog napada.

Kako je ruski predsjednik Vladimir Putin naglasio, svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina će biti kažnjeni, prenosi Sputnjik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније