Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

08. 04. 2024. 15:58 >> 15:58
1
Čitaj mi:

RUSIJA TVRDI

Otkrivena veza između terorista u Moskvi i ukrajinskih službi?

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da je otkrio vezu između napadača na "Krokus siti hal" u Moskvi i ukrajinskih specijalnih službi, prenijela je ruska agencija TASS.

"Istraga je već dobila značajne informacije o okolnostima pripreme terorista za zločin, što može ukazivati na njihovu povezanost sa ukrajinskim specijalnim službama", navodi se u saopštenju komiteta.

Dodaje se da je trenutno u krivičnom postupku identifikovano 11 lica koja su učestvovala u izvršenju teškog krivičnog djela u kome je 22. marta poginulo 144 osoba, te da su svi oni optuženi i da im je određen pritvor.

"Sprovode se istražne radnje i radnje operativnog traganja u cilju identifikovanja i privođenja drugih učesnika u krivičnom djelu, izvršilaca, saučesnika i organizatora", saopšteno je.

Ruska istražna komisija saopštila je prije tri dana da provjerava mogući "ukrajinski trag" u napadu na posjetioce koncertne dvorane u blizini Moskve, za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

"Istražitelji su uspjeli da povrate podatke sa mobilnih telefona onih koji su optuženi da su izvršili napad na dvoranu 'Krokus Siti hal'", navodi se u saopštenju Istražnog komiteta, nadležnog za glavne istrage u zemlji.

Prema podacima sa mobilnih telefona, jedan od optuženih je na na drugu godišnjicu ruskog napada na Ukrajinu, na internetu pretraživao i pronašao fotografije ulaza u koncertnu dvoranu i poslao ih nadređenom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније