Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J.

19. 03. 2024. 22:18 >> 22:18

državni sekretar

Blinken pozvao Hamas da položi oružje

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Entoni Blinken rekao je da Izraelu treba da bude prioritet da obezbijedi humanitarnu pomoć ljudim u Pojasu Gaze.

Blinken je ponovo pozvao palestinski pokret Hamas, protiv kojeg Izrael ratuje da položi oružje.

On je rekao da je dva miliona ljudi u Gazi u uslovima „visokog nivoa akutne prehrambene nesigurnosti“ i da je to prvi put da je cijelo jedno stanovništvo u takvoj situaciji, prenio je BBC.

Blinken je danas u odgovoru na pitanje BBC o uslovima na toj palestinskoj teritoriji, koja je pod opsadom i napadima Izraela, pozvao Izrael da „stavi prioritet na to da se dostavi pomoć ljudima kojima je prijeko potrebna“.

On je to izjavio tokom posjete Filipinima dok su američki zvaničnici najavili da će on u nastojanju da izdejstvuje dogovor o primirju otputovati na Bliski istok, u svoju šestu posjetu regionu od početka rata u oktobru.

Agencije Ujedinjenih nacija su saopštile da gladovanje prijeti sjevernom dijelu Pojasa Gaze do maja ako ne dođe do pauze u borbama i velikog povećanja dostave pomoći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније