Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 03. 2024. 08:00 >> 07:59
Čitaj mi:

ISLAND

Vulkanska pukotina duga skoro tri kilometra

Islandska policija proglasila je vanredno stanje jer je u toku prethodne noći vulkan na Poluostrvo Rejkjanes eruptirao, što je četvrta erupcija koja je pogodila ovo područje od decembra.

Fotografije i videosnimci koji se dijele društvenim mrežama pokazuju užarenu lavu i gusti crni dim.

Islandsko odjeljenje za civilnu zaštitu i upravljanje vanrednim situacijama objavilo je da je poslalo helikopter da odredi tačnu lokaciju nove pukotine.

Vlast je takođe saopštila da je policija proglasila vanredno stanje zbog erupcije.

Prema podacima IMO-ma, erupcija se dogodila blizu iste lokacije kao i prethodna erupcija osmog februara. Činilo se da lava teče na jug prema nasipima izgrađenim za zaštitu ribarskog sela Grindavik, dodaje se u saopštenju.

Zbog učestalih erupcija vulkana samo od petka, više od 300 stanovnika Grindavika podnijelo je zahtjeve za prodaju svoje kuće državi, piše Gardijan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније