Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

11. 03. 2024. 12:29 >> 12:39
Čitaj mi:

STOLTENBERG

NATO ne planira povećanje broja članica sa nuklearnim oružjem

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da Alijansa ne planira da povećava broj članica koje koriste nuklearno oružje, ni pozicioniranje novih borbenih grupa u Švedskoj.

"Ne planiramo da povećavamo broj zemalja NATO-a sa nuklearnim oružjem”, rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za medije sa švedskim premijerom Ulfom Kristersonom u Briselu, prenosi švedski javni servis SVT.

On je naveo da NATO stalno analizira svoj stav o konvencionalnim snagama, dodavši da trenutno „nema planova za borbene grupe u Švedskoj, poput onih u baltičkim zemljama”.

Istakao je da će članstvo Švedske i Finske u NATO-u „pozitivno uticati na čitavu Alijansu, ali posebno na nordijske i baltičke zemlje”.

Dodao je da Alijansa trenutno ne vidi nikakvu vojnu prIJetnju kada je riječ o Rusiji.

„Ne vidimo neposrednu vojnu prijetnju nijednoj zemlji NATO-a, dijelom zbog toga što je Rusija previše zauzeta u Ukrajini, ali i zbog prisustva NATO-a i razumijevanja da će napad na jednu članicu Alijanse izazvati odgovor cijele Alijanse”, naveo je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније